Pomivalna korita

pomivalna-koritaPri nakupu kuhinjskega korita moramo upoštevati predvsem velikost kuhinje in velikost delovnih površin, ki jih imamo na razpolago. Če je delovne površine premalo, je bolje izbrati enojno korito. Pri večjih kuhinjah, kjer je na razpolago več delovne površine pa pride zelo prav takšno kuhinjsko korito, ki vsebuje še odlagalni del, ki služi odlaganju posode po umivanju in njenemu kasnejšemu sušenju. V kolikor boste kupili korito z odlagalno površino vam bo vsaka prava gospodinja svetovala še nakup plastičnega odcejalnika, ki bo zbiral vodo, ki se bo nabrala pri sušenju posode in vam hkrati omogočal, da boste to vodo enostavno odlili nato nazaj v korito. Kuhinjska korita so različnih dimenzij in oblik. Med materiali največkrat zasledimo inox in granit. Pri nekaterih ponudnikih lahko kupimo tudi kuhinjska pomivalna korita iz kaljenega stekla in ali iz algranita.

Spletna trgovina wereo.si je specializirana za prodajo kuhinjskih pomivalnih korit. Imajo pester prodajnih program korit ter ugodne cene. Njihova granitna pomivalna korita so narejena iz vrhunskih materialov, saj vsebujejo kar 80% kremenčevega peska. Preostanek predstavljajo kompozitne smole.  Z granitnimi koriti njihove blagovne znamke Xgranit, boste dali vaši kuhinji dodatno dimenzijo, saj so pomivalna korita oblikovana trendovsko in v modernih barvah.

Poleg pomivalnih korit iz granita ponujajo v spletni trgovini tudi Inox korita oz. korita narejena iz nerjavečega jekla. Za inox korita je značilno, da so precej cenejša od granitnih korit. Cene nerjavnih pomivalnih korit se začnejo pri 50 € za kvadratno korito dimenzij 46 x 43 cm in segajo do 105 € za dvojno korito velikosti 79 x 50 cm. Pri nakupu korita morate kar se tiče dimenzij upoštevati predvsem to za kakšno širino omarice je primerno korito.

Široko ponudbo kuhinjskih korit dopolnjujejo s ponudbo sifonov in kuhinjskih armatur (kuhinjskih pip). Tako kot korita so tudi kuhinjske pipe na voljo v različnih barvah in sicer v beli, črni in bež.