Mobilne hiške Krk

mobilne-hiske-krkŽe več let sva z ženo razmišljala, da bi običajne počitnice, ki smo jih vsako leto preživljali po kampih na hrvaški obali v lastni prikolici, malce “nadgradili” in si privoščili mobilno hišico, ki ponuja precej več komforta. Dolgo sva oklevala, na koncu pa sva se odločila, da se je potrebno na stara leta malce umiriti in ustaliti, ter da bi bilo morda najbolje, da prodava najino deset let staro prikolico Adria in da si kupiva mobilno hiško v enem izmed hrvaških kampov. Ker smo zadnjih 15 let večinoma dopustovali v Istri, ki smo jo bili posledično že malce naveličani, sva se odločila, da si najdeva novo zatočišče nekje v Kvarnerju.

Preko oglasa na internetu sva videla, da nekdo prodaja mobilno hišico na Krku. Natančneje v kampu Njivice. Ker tam še nikoli nisva bila, sem prek Google Maps preveril kako daleč je ta lokacija. Na veliko veselje sem ugotovil, da bi do najine nove mobilne hišice na Krku potrebovala iz Celja zgolj 2 uri in 45 minut, saj je do tja samo 225 km.

Odločila sva se za nakup mobilne hišice prestige, ki se nahaja tik ob morju in ponuja tudi uporabo bazena, ki je zraven hiške. Kamp Njivice se ponaša s prodnato plažo. Do bližnjega mesta v katerem so trgovine, restavracije in slaščičarne je le nekaj minut hoje, če smo natančni, sam okoli 600m. Skratka, lokacija najine mobilne hiške Krk je odlična in ker greva kmalu v penzijo bova lahko ta poleg poletnih počitnic preživljala tudi prvomajske in jesenske počitnice.

Otok Krk je največji otok v severnem delu Jadranskega morja. Leži v kvarnerskem zalivu. Njegovi sosednje so otoki Cres, Lošinj, Prvič in Rab. Krk je s kopnim povezan z znamenitim Krškim mostom. Seveda pa lahko na otok pridete tudi s trajektom. Največja mesta na otoku, ki je zelo priljubljen med slovenskimi in zagrebškimi dopustniki so: Omišalj, Njivice, Malinska, Krk, Punat, Vrbnik in Baška.