Piškoti iz kozarca

piskoti-iz-kozarcaNe maram obdarovanj ob rojstnih dneh in okrog novega leta. Nikoli ne dobim tistega, kar bi si želela. Običajna so nedomiselna darila, na katerih se bo nabiral prah. Pogosto dobim nekaj kar je bilo zelo všeč mojemu znancu, meni pa ni niti približno. Podobno težko je izbrati darilo za drugega. Iskanje po trgovinah je prava muka, potem pa ugotoviš da ta izdelek že ima. Podarim svojo najljubšo knjigo in zvem da tega pisatelja pa res ne marajo. Lahko bi ob vseh praznikih podarjala bankovce v kuvertah, na srečo pa sem našla boljšo rešitev. Piškoti iz kozarca so lepo darilo za vsakogar.

Nič več ne zabijam dolgih ur v prenapolnjenih nakupovalnih centrih. Odvečen stres, ki so mi ga prej povzročali nedeljski vozniki pred parkirno hišo v City Parku, je izginil. Prednovoletna potrošniška mrzlica me sedaj obide. V udobju lastnega fotelja lahko naročim darila za vso družino. Vem, da se vsi radi sladkajo in znajo vsaj malo uporabljati domačo pečico. Piškoti iz kozarca so slastni, način  njihove priprave pa je zelo enostaven. Na vsakem kozarcu so napisana kratka navodila. Ta so tako preprosta, da jih brez strahu pečeta tudi moji nečakinji.

Piškoti iz kozarca pridejo do obdarovancev po pošti. Posebej naročim še posvetila za vsakega sorodnika posebej. Kratek stavek na ličnem lističu pripetem na pokrovček naredi darilo veliko bolj osebno. Nečakinji se najbolj razveselita svojih imen na listku, skoraj bolj kot piškotov. Darilo je postalo že skoraj nekakšen obred. Mene je babica vsako leto za Miklavža obdarila z mandarinami in domačimi piškoti, jaz pa jima dam še malo dela. Punci jih z veseljem spečeta in ponosno postrežeta, ko pridem na kavico k njuni mami.

Piškoti iz kozarca so primerno darilo tudi za taščo in mamo. Ker jih morata do konca speči sami, kritike odpadejo. Če se držita zelo enostavnih navodil za pripravo, so sveži piškoti z belgijsko čokolado vedno izvrstni.