Kako pripraviti kožo na jesen?

Poletje se poslavlja in počasi, a vztrajno se bliža jesen. Da bo naša koža zasijala v vsem svojem sijaju tudi v hladnejšem delu leta, jo je po vročih poletnih dneh potrebno pravilno in skrbno negovati. Marsikdo v času dopustov pozabi, kakšne posledice lahko naši koži prinese pretirano izpostavljanje sončnim žarkom. Zaradi zunanjih vplivov namreč doživlja številne spremembe, ki jih je potrebno kar se da omiliti.

Poletni ideal še vedno ostaja zagorela polt, a potrebno se je zavedati, kako zelo škodljivo je lahko sončenje. Sončni žarki so vsekakor pomembni za naše telo, pretiravanje in prekomerno sončenje pa ima tudi škodljive učinke na kožo, saj je zagorelost obrambni mehanizem kože pred poškodbami. Pretirano izpostavljanje soncu poveča suhost kože, zmanjša se proizvodnja kolagena in elastina, gubice, ki so bile pred tem skoraj nevidne, pa se lahko poglobijo. Zato je pomembno, da ukrepamo in pomagamo svoji koži. Kako? Pri tem vam bo pomagala krema proti gubicam Lux-Factor 4D, ki bo vašo kožo nahranila, ji povrnila elastičnost in sijaj ter poskrbela, da se novo nastale gubice ne udomačijo na vašem obrazu.

Toda, začnimo najprej na začetku. Najprej kožo očistite z blagimi čistilnimi sredstvi, primernimi vašemu tipu kože; nega mastne kože se namreč razlikuje od nege suhe kože. Značilnost mastne kože so velike pore in povečano izločanje loja, zato mastni koži občasno namenimo piling, da odstranimo odvečno maščobo in nečistoče, ki zapirajo pore ter povzročijo nastanek ogrcev in mozoljev. Pri suhi koži pilingov načeloma ne uporabljamo, saj je le-ta običajno tanka in občutljiva, pore pa so komaj vidne – zato pa bodo zelo dobrodošle vlažilne, hranljive ali pomirjevalne maske. Po končani osnovni negi je čas, da svoje delo pravi krema proti gubicam Lux-Factor 4D, s katero bo vaša koža prejela nazaj vse, kar je med poletjem izgubila.

Prihaja čas velikih temperaturnih sprememb in vlažnosti zraka, zato koža jeseni potrebuje več hranljivih snovi in nege kot sicer. Pomagamo ji lahko tudi tako, da popijemo dovolj tekočine, temperatura v prostoru pa naj ne bo previsoka. Če koži ne bomo posvetili dovolj pozornosti, se nam namreč lahko hitro zgodi, da se bo začela sušiti in celo luščiti. Ukrepajte pravi čas in čim prej pričnite z uporabo kakovostne kreme, kot je krema proti gubicam Lux-Factor 4D. Koža si bo z njo opomogla od poletnih dogodivščin in pripravljena stopila v hladnejšo jesen.