Darilo za 40 let

darila za 40-letV zadnjem letu je moj najbolj pogost iskalni niz besed v iskalnikih – darilo za 40 let. Je že tako, da je očitno tudi moja generacija prišla ‘na vrsto’ in darila, ki jih iščem v tem letu, morajo biti posebna in precej bolj atraktivna, saj 40 let dejansko predstavlja nek mejnik v življenju slavljenca in povabljenca.

Zagotovo je potrebno darilo za 40 let poiskati zelo premišljeno. Sama se običajno že kar precej časa prej začnem ukvarjati s tem, saj se mi zdi, da si je za pravo idejo potrebno vzeti dovolj časa. Najprej da le-ta ‘dozori’, potem pa seveda potrebuje še nekaj časa za izvedbo.

Ključno je, da obdarovanca zelo dobro poznaš. Potem gre vse lažje. Veš, kakšne vrste presenečenj ima rad, veš česa absolutno ne mara, pomisliš, kaj bi ga še prav posebej lahko presenetilo in česa niti v najlepših sanjah ne bi pričakoval. V veliki večini primerov pa smo 40-letniki že toliko ‘zreli’ in dorasli situaciji, da nam večini največ pomeni čas, ki nam ga nameni povabljenec. Torej skupaj preživet čas in druženje, smeh in veliko pozitivne energije, je lahko najlepše darilo za 40 let. Seveda, dati kakšno malenkost iz rok je vedno dobrodošlo in prijetno za oba, a stisk roke, objem, lepa beseda… to je tisto, kar šteje in kar pravzaprav nič ne stane.

Marsikdo v resnici ne mara praznovanj. A skoraj si upam trditi, da gre tu bolj kot ne za nasprotovanja množičnim slavjem in zabavam. Le redkokdo te bo odslovil na vratih, če mu z dobrimi nameni pozvoniš na vrata, ga objameš in poveš, da ga imaš rad. To ima vsak rad. In tudi tisti, ki ni najbolj vesel, da jih je (zdaj pa žal tudi on) dopolnil ‘že’ 40, te bo zagotovo pogostil in sprejel. Le nikar mu ne vošči v stilu: »Še enkrat toliko!« 😊