Kdaj so igrače Bruder prišle na trg?

igrače bruderV kolikor še niste slišali za igrače Bruder, verjetno še nimate majhnih otrok. Bruder igrače so v zadnjih desetletjih popolnoma obnorele malčke po vsem svetu. V nakupovalnih središčih velikokrat opazimo otroke, ki s prsti kažejo na te prečudovite igrače ter rotijo starše, naj jim jih kupijo. Veliko zaslug za začetek razvoja proizvodnje teh igrač ima gospod Paul Bruder, ki je davnega leta 1926 postavil prve temelje družinskemu podjetju, ki ima še danes sedež v nemškem Furthu. Igrače Bruder lahko kupite na spletni strani https://www.kmetijskaoprema.si.

Podjetje je sunkovito raslo in leta 1958 so že začeli z nekoliko bolj resno proizvodnjo igrač iz plastike. Za največji razvoj pa je poskrbel vnuk ustanovitelja podjetja Paul Heinz Bruder, ki je uspešno udejanjil vse svoje zamisli in postavil družinsko podjetje na zemljevid sveta. Po nekaterih podatkih podjetje kar 70% svoje proizvodnje izvozi v tujino in sicer v več kot 65 različnih držav po svetu. Potrebno je vedeti tudi to, da so vse igrače izdelane v Nemčiji, kar je v današnjem svetu zelo pomemben podatek. Če le pomislimo na to, v kakšnih sužnjelastniških pogojih se proizvajajo igrače na vzhodu, da o otroški poceni delovni sili sploh ne govorimo.

Vse Bruder igrače so primerne za otroke od treh let starosti naprej. Na vsakem izdelku je to jasno označeno in deklarirano. Njihova plastika je zgrajena iz zdravju neškodljivih materialov, ki so okolju bolj prijazni kot navadna plastika. Seveda jih lahko s pomočjo reciklaže tudi ponovno uporabimo za nove plastične izdelke.

Bruder igrače so pomanjšani originali. Izdelujejo jih v merilu 1:16, kar pomeni, da je igrača 16 krat manjša od originalnega izdelka. Njihova vozila so izdelana do potankosti. Še posebno pozornost posvetijo majhnim detajlom, kot so npr. pnevmatike z različnimi profili, odpirajoča se vrata in stranska ogledala, vrtljivi žerjavi, tako da ni bojazni, da se vaš otrok ne bi zaljubil v igrače Bruder.