Prezgodnji izliv

prezgodnji-izlivPrezgodnja ejakulacija (skrajšano: PE) je pogosta in neprijetna težava moškega spolnega življenja. Opredeljena je kot nezmožnost nadzora nad ejakulacijo, ki vodi do ejakulacije pred ali kmalu po spolni penetraciji. Prezgodnja ejakulacija oziroma izliv lahko pri moških povzroči stisko in frustracijo ter lahko moti njihovo spolno zadovoljstvo in zadovoljstvo v zvezi. Na srečo obstajajo izdelki Kamagra, ki vam pomagajo izboljšati vaše spolno življenje.

Vzroki za prezgodnji izliv

Natančen vzrok prezgodnjega izliva še vedno ni znan, vendar se domneva, da je povezan s psihološkimi in biološkimi dejavniki. Psihološki dejavniki lahko vključujejo stres, anksioznost, depresijo, krivdo in nizko samospoštovanje. Biološki dejavniki lahko vključujejo hormonske nepravilnosti, težave s ščitnico, vnetje prostate in poškodbe živcev.

Kako odpraviti težave s prezgodnjim izlivom?

V kolikor imate težave s prezgodnjim izlivom vas naj potolažimo, da so na srečo na voljo različna zdravljenja in strategije za pomoč pri prezgodnji ejakulaciji. Najpogostejša zdravljenja vključujejo vedenjsko terapijo, zdravila ter lokalne kreme in gele. Vedenjska terapija vključuje učenje tehnik za nadzor vzburjenja in odložitev ejakulacije. Zdravila lahko pomagajo zmanjšati občutljivost in podaljšati čas ejakulacije. Lokalne kreme in geli se nanesejo na penis za zmanjšanje občutljivosti.

 

Kaj je ejakulacija?

Ejakulacija je izločanje semena iz penisa med spolnim vrhuncem. Gre za refleksni odziv na spolno stimulacijo, ki ga običajno spremljata intenziven užitek in občutek sproščenosti.

 

Kako pride do ejakulacije?

Ejakulacija je izločanje semena iz moškega reproduktivnega trakta. Med spolnim vzburjenjem se penis napolni s krvjo in postane pokončen. Nato se seme izloči skozi sečnico z ritmičnimi kontrakcijami mišic medeničnega dna in mišic na dnu penisa. Postopek običajno traja nekaj sekund in ga običajno spremlja orgazem.

 

Poleg teh zdravljenj obstajajo tudi spremembe življenjskega sloga, ki jih moški lahko naredijo za pomoč pri obvladovanju prezgodnje ejakulacije. Te spremembe v življenjskem slogu vključujejo zmanjšanje stresa, izogibanje alkoholu in drugim drogam, preizkušanje različnih spolnih položajev in odprto komuniciranje s partnerjem.

Prezgodnji izliv je lahko težavno stanje v spolnem življenju, vendar je pomoč na voljo. Če imate probleme s prezgodnjim izlivom, je pomembno, da se pogovorite s svojim zdravnikom. Strokovnjaki vam bodo pomagali diagnosticirati stanje in priporočiti najprimernejše zdravljenje.