Krema proti gubam – kdaj jo začeti uporabljati?

krema proti gubamVeliko beremo in slišimo o znakih prezgodnjega staranja kože. Domnevno se zaradi stresnega načina življenja, nezdravega prehranjevanja in pomanjkanja notranjega miru staranje začenja vedno bolj zgodaj. Znanstveniki opozarjajo, da ženske že v poznih 20. letih poročajo o vidnih gubicah. Kljub temu, da je kozmetična in lepotna industrija podrejena hrepenenju po večni mladosti, ne moremo mimo dejstva, da danes že zelo zgodaj opazimo gubice, izpadanje las, utrujeno kožo in izžet obraz pri marsikaterem mladem človeku. Kako lahko ločimo, kdaj gre za neko posebej stresno življenjsko obdobje, ki se kaže tudi na našem izgledu, in kdaj gre za tisti prvi alarm, da se naše telo začenja starati? In kako vedeti, ali je krema proti gubam naša rešitev?

Krema proti gubam vam bo pomagala odpraviti znake staranja. Njeno delovanje je najbolj učinkovito, ko jo začnemo uporabljati že pri prvih znakih prezgodnjega staranja. To se ponavadi najprej kaže kot izsušena koža, ki ima lahko luskasto in poroženelo povrhnjico, ki se lušči. Če se vam zdi, da je vaša koža neprestano žejna in dobesedno posrka vase vso kremo, ki jo nanesete, potem gre morebiti za kronično izsušeno kožo.

Koža, ki nima dovolj vlage in je izbrana nega ne uspe navlažiti, bo slej ko prej začela kazati drobne linije. Te s poglabljanjem postajajo gubice in se razvijejo v globoke gube, če ne ukrepamo pravočasno. Zato se prepričajte, da vaša krema proti gubam vsebuje vlažilne sestavine, kot je na primer hialuronska kislina. Ta bo vašo kožo hidrirala v globljih plasteh kože, zato bodo gube izgledale zapolnjene od znotraj in koža bo napeta.

Izsušenost kože lahko še dodatno poslabša uporaba klime v zaprtih prostorih in avtu, ki izsuši zrak. Zato naj vas izbrana krema proti gubam spremlja tudi na poti. Ko čutite, da vas koža zateguje, se namažite s kremo in poskrbite, da je vaša koža vedno negovana.