Korekcijska očala

Izvor korekcijskih očal bi naj bil že v 13. stoletju in sicer v naši sosednji državi,  Italiji. Prva korekcijska očala so bila izjemno preprosta, vendar vsa tehnika in razvoj sta doprinesla porast tudi v razvoju in uvajanju najodličnejših materialov na področju očal in na podlagi tega sta poskrbela za ogromen preskok in korak k visokotehnološkim izdelkom na tem področju. Ogromno je  doprinesla še industrija, s področja mode, ki je korekcijska očala, preoblikovala v modni dodatek.

To pa je razlog, da se korekcijskih očal, več ne sramujemo, ampak jih z vsem ponosom pokažemo okolici. Nova doba korekcijskih očal je izjemno ekstravagantna, kajti najrazličnejše plastične mase, plemenite kovine in različne kombinacije titana omogočajo barvitost korekcijskih očal v prvi meri, takoj ji sledi praktičnost, na to je ključnega pomena tudi čvrstost in ne nazadnje ogromno ljudi da veliko na lahkotnost novih korekcijskih očal.

Korekcijska očala, ki so bila včasih sramota družbe, danes predstavljajo del nas. Na porast števila korekcijskih očal, je definitivno vplival nov življenjskih slog, kar pomeni, da ljudje ogromno več časa preživijo pred računalnikom – ne glede na to, ali govorimo o človeku v času delavnika, ali govorimo o človeku v prostem času.  Drugi so mnenja, da se število uporabnikov korekcijskih očal povečuje, ker se je tehnologija pregleda vida izboljšala v takšni meri in smo na podlagi tega mnogo bolje obveščeni o svojem vidu. Če smo natančnejši, korekcijska očala potrebujemo v dveh primerih – kratkovidnosti in dolgovidnosti.

Če povzamemo, so torej korekcijska očala medicinski pripomoček,ki je zasnovan tako, da se popolnoma prilagodi na obraz uporabnika. Pomembno je prav tako dejstvo, da se korekcijska očala vzdržujejo enostavno.  Najbolje je, da jih očistimo s posebno krpico, ki ne pušča sledov. Koristno je prav tako zraven te krpice, zgolj iz varnostnih razlogov, kupiti posebno škatlico. Korekcijska očala so s pomočjo raziskave dokazano material, ki izstopa po stopnji lomljivosti.